Saarivaltion asukkaina japanilaiset syövät paljon kalaa ja äyriäisiä. Kuningasrapua pyydetään jonkin verran Japanin mereltäkin, mutta varsin iso osa syötäväksi niistä tulee Venäjältä tai Alaskasta.
Japanilaisilla on useita vakiintuneita tapoja valmistaa kala- ja äyriäisaterioita. Tässä esitämme hyvin yksinkertaisen ja helpon ohjeen, joka on suosittu varsinkin kesäaikana, kun ulkona voi grillailla.
Ainekset:
kuningasravun jalkapaloja kuoresta poistettuina, myös valmiiksi keitetyt palat käyvät
ponzu sitrus-soijakastiketta
kevätsipulia
Ohje:
1. Valmista dippikastike hienontamalla kevätsipuli ja sekoittamalla se ponzu-kastikkeeseen riittävän kokoisessa kulhossa.
2. Grillaa kuningasravun jalkapaloja keskikuumassa grillissä noin 5 min per puoli. Hiiligrilli antaa rapuun mukavasti hieman savun makua.
3. Pieni ravun liha suupaloiksi joko repimällä tai leikkaamalla.
Aseta ravun palat tarjoiluvadille ja dippikastikekulho sen viereen. Tarjoa ruokailuun syömäpuikot tai haarukat.
Ponzu on raikas sitrus-soijakastike, jota Japanissa käytetään monipuolisesti mm. kalan ja äyriäisten kastikkeena. Sitä saa Suomessakin valmiina hyvinvarustetuista ruokakaupoista, mutta ellei sitä löydy kotipaikkakunnaltasi, voit myös tehdä sitä itse.
Ponzu kastikkeen ainekset:
3/4 dl soijakastiketta
3/4 dl sitruunamehua tai sekoitus sitruunan, appelsiinin ja grapen mehua
sitruunan kuorta raastettuna
2 rkl sakea tai riisiviinaetikkaa tai vettä
2 tlk sokeria
1/2 dl merilevää tai ruohosipulia silputtuna
Ohje:
Sekoita ainekset puhtaassa astiassa ja anna vetäytyä yön yli jääkaapissa. Siivilöi merilevä tai ruohosipuli kastikkeesta ennen tarjoilua.
Tämä resepti on käännetty mukaillen osoitteesta https://www.justonecookbook.com/bbq-king-crab/.
Suomalaisia ja norjalaisia reseptejä:
Kuningasrapua voit ostaa verkkokaupastamme:
Tilaa sähköpostiisi ilmoitus seuraavista blogiartikkeleista >