Kuningasrapusalaatti ranskalaisittain

Ranskalaisesta keittiöstä olen poiminut esiteltäväksi raikkaan kuningasrapusalaatin. Reseptin kääntämisessä ja suomalaisiin raaka-aineisiin soveltamisessa olen saanut apua mestarikokki Jarmo Vähä-Savolta.

Ainekset

4 kpl kuningasravun isoja jalkapaloja
1 kpl roomansalaatti
200 g sinappisia yrttejä pieneksi leikattuina
100 g  yrttiseosta, jossa on rucolaa ja lehtipinaattia (tai nokkosta)
1 nippu tuoretta rakuunaa
3 rkl kapriksia
1 kupillinen tuoretta majoneesia
1 lohko sitruunaa
suolaa

Ohje

1. Sulata kuningasravun jalat jääkaapissa yön yli.
2. Tee keitinliemi, jossa on runsaan veden lisäksi porkkana pienittynä, sipuli pienittynä, nippu sitruunaruohoa, pari laakerilehteä ja pari persiljanoksaa, ruokalusikallinen merisuolaa ja lasi kuivaa valkoviintä.
3. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja keitä siinä ravun jalkoja noin viisi minuuttia.
4. Kaada keitinliemi pois ja anna ravun jalkojen jäähtyä kunnolla.
5. Katko ravun jalkapalat nivelten kohdalta, leikkaa kuori pitkittäin auki veitsellä tai saksilla ja poista ravun liha kuoresta varovasti niin, että se säilyy mahdollisimman ehyenä.
6. Revi roomansalaatti pieniksi paloiksi ja sekoita se sinapinlehtien ja yrttiseoksen kanssa.
7. Purista kuningasravun lihan päälle sitruunaa ja tarjoa se salaatin, majoneesin, rakuunan sekä kapriksien kanssa.

Sinappisia yrttejä ovat esimerkiksi ketunleipä, sinappifrilly, viinisuolaheinä ja kähäräsinappi. Yrttejä kasvattaa mm. Mimis Oy,  jonka kotisivut löytyvät osoitteessa http://www.mimis.fi/fi. Mimis myy tuotteitaan vähittäiskaupoille, mutta heillä on myös verkkokauppa.

Tämän reseptin alkuperäinen versio löytyy osoiteessa https://www.marieclaire.fr/cuisine/salade-de-pattes-de-crabe-royal-du-kamchatka,200086,1145454.asphttps://www.marieclaire.fr/cuisine/salade-de-pattes-de-crabe-royal-du-kamchatka,200086,1145454.asp.

Suomalaisia ja norjalaisia reseptejä:

kuningasravun valmistusohjeet

 

 

 

 

Lue lisää kuningasravusta >

Kuningasrapua voit ostaa verkkokaupastamme:

verkkokauppaan

 

 

Tilaa sähköpostiisi ilmoitus seuraavista blogiartikkeleista >
Kerro tästä kavereille: