Poronliha on terveellistä

Poronliha on terveellistä ja laadukasta

Puhtaat laitumet ja puhdas ravinto ovat vahva perusta poron lihan terveellisyydelle. Poronlihassa on paljon proteiinia ja vähän rasvaa. Poron lihasyyt ovat vähärasvaisia ja kylmän talven varalle kertyvä rasvakerros sijaitsee lihan ja nahan välissä pintarasvana, paikallisen ilmaisun mukaisesti pintana eli kuuna. Poron pintarasva sisältää parhaimmillaan 50-60 % tyydyttämätöntä öljyhappoa, jonka on todettu alentavan pahalaatuista LDL-kolesterolia. Porossa on enemmän vitamiineja ja kivennäisiä kuin perinteisten tuotantoeläinten kuten sian ja naudan lihassa. Poron lihassa ja sisäelimissä on runsaasti myös välttämättömiä aminohappoja. Poron liha on eettinen valinta vapaana laiduntamisen ja puhtaan ympäristön puolesta.

Voit itse todeta Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimustuloksiin perustuvista tiedoista, kuinka paljon paremmat vitamiini- ja hiven- sekä kivennäisarvot poronlihalla on verrattuna naudan- ja sianlihaan. Lataa vertailutaulukko tästä »

 

Poronliha sopii myös allergisille

Allergiat tuntuvat yleistyvän maassamme koko ajan, eivätkä asiantuntijat näytä olevan lainkaan varmoja siitä, mistä tämä johtuu. Osa allergioista on ruoka-allergioita, mutta kaikkein vaikeimpia tapauksia taitavat olla lasten moniallergisuudet. Asiakkailta saamamme palautteen mukaan poronliha on monessa perheessä osoittautunut  ratkaisuksi sopivan ruoan etsinnässä.

Allergia- ja Astmaliiton mukaan poron liha sopii allergisille ja epävarmakin voi kokeilla vaaratta sen sopivuutta. Lataa ja lue lisää poronlihan soveltuvuudesta allergisille »