Muita arktisia herkkuja: riekko, kuningasrapu, mäti…

Yleisimmin nautittuja arktisia herkkuja ovat tietysti poronliha ja hilla, mutta sellaisia ovat myös riekko, kuningasrapu, jäämeren katkarapu ja mäti. Edelleen joukkoon kuuluvat ainakin puhtaiden pohjoisten vesien kalat kuten Inarinjärven siika sekä myös arktisen alueen karitsa ja sienet.

 

Riekko

riekon-paaRiekko, Lapin tuntureille tunnusomainen lintu on maultaan erinomainen herkku. Syötävää linnussa on niukasti ja sen kypsentäminen on tehtävä taiten, ettei liha kuivu liikaa. Myymämme riekko pyydetään ansoilla Enontekiöllä. Lintu puhdistetaan pannuvalmiiksi ja pakataan yksitellen vakuumiin sekä pakastetaan. Tuotteen mukana toimitamme mestarikokki Jarmo Vähä-Savon valmistusohjeet. Siirry tilaamaan >

 

Kuningasrapu

Kuningasrapu on yksi suurimmista äyriäisistä, se voi kasvaa jopa 15 kg kuningasrapoupainoiseksi ja jalat voivat olla jopa metrin mittaisia. Suurin osa pyydystetyistä ravuista on muutaman kilon painoisia. Kuningasrapu on nykyisin yksi arvostetuimmista Jäämeren herkuista. Kuningasrapu tulee meille Pohjois-Norjasta. Isot jalat, pienet jalat ja sekapalat ovat kukin 1 kg pakkauksissa. Jarmo Vähä-Savon käsialaa olevat valmistusohjeet tulevat mukana ja auttavat ensimmäistä kertaakin tuotetta kokeilevaa onnistumaan mehevän herkkuaterian luomisessa. Hummerihaarukka tai muu kapea haarukka on kätevä syötäessä. Siirry tilaamaan >

 

Jäämeren katkarapu

Jäämeren katkarapu tulee Pohjois-Norjasta, kylmistä ja puhtaista vesistä. Katkaravut keitetään kuorineen laivalla tuoreeltaan ja pakataan sekä pakastetaan heti laivan saavuttua satamaan. Siirry tilaamaan >

 

Mäti

siian-matiaSiian mäti ja muikun mäti vetävät täysin vertoja sammen kaviaarille. Näin sanoi mielipiteenään  Samppanja-kirjan tekijä Jukka Sinivirta kertoessaan eräässä tilaisuudessa samppanjan ja kaviaarin historiasta kuninkaallisten herkkuna.  Mädin kaviaaria pienemmästä jyväkoosta johtuen suutuntuma ei ole identtinen, mutta maussa oma mätimme ei häviä kaviaarille yhtään eikä siitä tarvitse maksaa omaisuuksia. Siirry tilaamaan >

 

Inarinjärven siikafilee

Inarinjärven siika on tuoreena leikattu ja fileet pakattu 0,5 kg vakuumeihin. Tähän on valittu kokoluokan III kaloja (200-400 g), jotka ovat hinnaltaan isompia edullisempia. Siirry tilaamaan >

 

Graavisiika ja -lohi sekä kylmäsavusiika ja -lohi

Lapista pyydettyä siikaa sekä Norjan lohta on valmiiksi graavattuna tai kylmäsavustettuna ja fileepalat on pakattu n. 0,5 kg vakuumeihin. Suolaus ja savustaminen on tehty pyrkien säilyttämään kalan oma maku mahdollisimman hyvin. Siirry tilaamaan >

 

Karitsa

puoli-karitsaaKaritsa tulee Ruuhenojan tilalta Pudasjärven pohjoispuolelta, Syötetunturien tuntumasta. Valikoimassamme on puoli karitsaa 10 kg, karitsan kare 1 kg, karitsan ribsit (grillikylkeä) 1,2 kg sekä karitsan peruspaketti 3,5 kg. Siirry tilaamaan >

 

 

Sienet

Pääosin Kainuusta ja Pohjois-Pohjanmaalta kerätyt sienet on käsitelty ja pakattu ammattikeittiöiden vaatimalla tavalla eli mahdollisimman helposti käytettäviksi. Valikoimassa ovat herkkutattikuutiot, suppilovahverot, kantarellit ja korvasienet. Siirry tilaamaan >

 

Näitä arktisia herkkuja myymme ainoastaan pakastettuina. Kaikkien tuoteryhmien pakastettuja tuotteita voidaan yhdistää samaan tilaukseen, jolloin koko erä tulee yhdellä toimitusmaksulla.