Kalatuotteet

Puhdasvetisen Inarinjärven siika fileenä

Inarinjärven siika on tuoreena leikattu ja fileet pakattu 0,5 kg vakuumeihin sekä heti pakastettu. Tähän on valittu kokoluokan III kaloja (200-400 g), jotka ovat hinnaltaan isompia edullisempia.

Tuoreena pakastettu ja hitaasti jääkaapissa sulatettu siikafilee vastaa laadultaan ja maultaan varsin pitkälle tuoretta kalaa. Kun tuoreen kalan saanti on aina luonnon olosuhteista ja myös vuodenajasta riippuvaa, moni arvostettu kalaravintolakin on siirtynyt käyttämään pääosin pakastettua fileetä.

Graavisiika ja -lohi sekä kylmäsavusiika ja -lohi

Sompiojärvestä, Porttipahdasta tai Inarinjärvestä pyydettyä siikaa sekä Norjan lohta valmiiksi graavattuna tai kylmäsavustettuna ja fileepalat pakattuna n. 0,5 kg erissä vakuumeihin. Suolaus ja savustaminen on tehty pyrkien säilyttämään kalan oma maku mahdollisimman hyvin.

Nämä kalajalosteet tulevat heti sulattamisen jälkeen ruokapöytään tuoreen veroisina. Helppoa ja herkullista.