Deliporokokit

Porokokit Deliporon asiakkaita auttamassa

Oula Hänninen

Oula Hänninen

Riistaruokien taitaja koosti ensimmäiset Deliporo-reseptit ja samalla laati niistä merkittävän osan. Useita vuosia Suomen kokkimaajoukkueen jäsen ja nykyinen Katisten Kartanon keittiömestari hallitseen myös trendikkäät gourmet-ruoat ja on yhdistänyt poroa uusiin virtauksiin.

Oulan reseptit »
Oula Hännisen lounaspöytä »
Viikonloppulounas á la Oula »

 

Jussi Kumpulainen

Jussi Kumpulainen

Vuoden porokokki 2005 ansaitsi tittelinsä, tuomariston sanoin, ”harmonisilla, poron ominaismaut hyvin esiin tuoneilla kilpailutöillä”. Suomen Maakuntakokki vuonna 2006 ja uudelleen vuoden porokokki 2012. Kasvattanut uusia porokokkipolvia Lapin Ammattiopiston palvelualan opettajana, toimi myös vuosia Suomen kokkimaajoukkueen jäsenenä. Nykyisin ravintoloitsijana Rovaniemellä.

Jussin reseptit »

 

Markus Maulavirta

Markus Maulavirta

Suomen tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin kokkeihin kuuluva, aikanaan Michelin-tähditetty liikkuu useamman kerran vuodessa Pohjois-Sallan erämaissa poromiesten mukana ja osallistuu poronhoitotyöhön sekä poronlihan käsittelyyn.
Sieltä lienevät lähtöisin hienostuneet ja pelkistetyt maut hänen aterioissaan. Luontevaa on, että hän on lähiruoan puolestapuhuja laajemminkin.

Markuksen reseptit »
Illallisbuffet á la Markus Maulavirta »
Ateria talvisen hiihtolenkin päälle Markus Maulavirran tapaan »

 

Tero Mantykangas

Tero Mäntykangas

Lapin suurimman matkailuyrityksen keittiöpäällikkönä Tero johtaa 15 ruokaravintolan ja muutaman tilausravintolan toimintaa Sky Ounasvaarasta käsin, joka tunnetusti on yksi Suomen parhaista ravintoloista. Maakunnan omat raaka-aineet ovat keskeisesti esillä eri puolilla Lappia sijaitsevien ravintoloiden ruokalistoilla. Mikäpä sen alkuperäisempää voisi ollakaan kuin Teron oma suosikki poronliha.

Teron reseptit »
Porobuffet Tero Mäntykankaan tapaan »

 

Jarmo Vähä-Savo

Jarmo Vähä-Savo

Suomen kokkieliittiin kuuluva Jarmo on työskennellyt keittiömestarina ja keittiöpäällikkönä monissa Helsingin huippuravintoloissa sekä tunnustettu osaamisestaan Michelin-tähdelläkin. Tuoreet raaka-aineet lähiluonnosta ja niiden aidot maut ovat aina olleet hänelle tärkeä makunautintojen luomisen lähtökohta. Jarmo vetää Deliporon porokokkauskurssitusta ja vastaa myös kotikokkien kysymyksiin koskien poroaterioita.

Jarmon reseptit »