Oula Hännisen lounaspöytä

Alkuruoka

Miedosti savustettu poronkielimakkara

150 g poron lihaa, esim. käristyslihaa
150 g kermaa
0.5 rkl suolaa
pippuri
1 kpl poronkieli ( kypsennetty)
1 kpl muna
1 kpl lampaansuoli
Jauha poron liha tehosekoittimessa.
Lisää suola, pippuri ja muna.
Lisää kerma.
Kuutioi poronkieli pieniksi kuutioiksi.
Paahda pannussa rapeaksi. Jäähdytä.
Lisää kielikuutio makkaramassaan.
Pursota makkaramassa huuhdeltuun lampaansuoleen ja solmi suolenpäät.
Kiehauta litra vettä ja yksi rkl suolaa.
Laita makkarat uunivuokaan ja kaada kiehuva suolavesiseos niiden päälle.
Kypsennä makkaroita liemessä 10 min.
Ota makkarat pois liemestä.
Laita makkarat savupönttöön ja savusta niitä viisi min.
Lisäkkeenä perunasalaattia ja puolukkasosetta.

Pääruoka

Poro-omeletti

400 g poronlihaa, käristys- tai jauhelihaa
100 g herkkutatteja (metsäsieniä)
1 kpl punasipuli
0.5 pnt ruohosipuli
1 kpl omena
8 kpl kananmuna
2 dl kahvikermaa
1 rkl suolaa
pippuria
Riko kananmunat ja lisää kerma sekä suola, maun mukaan pippuri.
Kuori ja pilko sipuli ja omena.
Hienonna sienet.
Paista poronlihat, omenat, sipulit ja sienet pannulla voin kera.
Mausta suolalla ja pippurilla.
Kuumenna paistinpannu ja kaada munakasmassa pannuun ja sekoita reunoilta keskelle.
Kun munakasmassa on melkein kypsä, lisää täyte ja käännä munakas puolikuun malliseksi.

Jälkiruoka

Kinuski-karpaloita ja vaniljajäätelöä

250g sokeria
500g kuohukerma
5dl karpaloita
Karamellisoi sokeri kattilassa ja kaada kerma päälle. Keitä kunnes seos on tasaista.
Tarjoile karpalot kinuskikastikkeen ja vaniljajäätelön kera.