Karitsa

LaitumellaLampaan liha poikkeaa maultaan hyvin selvästi naudan- ja sianlihasta. Se kestää hyvin vahvaa maustamista ja rakastaa valkosipulia. Karitsan liha on mureampaa ja maultaan vähemmän voimakasta kuin uuhen liha. Karitsan liha sopii erinomaisesti pitkään kypsentämiseen miedolla lämmöllä. Rosvopaisti on monille suurinta herkkua.

Lammas on tyypillisesti pääsiäsruokaa, mutta sen käyttö ympärivuotisesti lisääntyy koko ajan. Suomalaisen karitsanlihan osuus maan kysynnästä lienee tällä hetkellä noin puolet. Suurin tuontimaa on Uusi Seelanti, jossa lampaankasvatuksen tuotosta iso osa tulee villasta ja lihaa voidaan siksi myydä edulliseen hintaan.

Lammas syö ruohoa ja muuta nurmikasvillisuutta ja syö kasvin tarkemmin kuin esimerkiksi lehmä. Lammasta käytetäänkin maisemanhoidossa, laiduntamassa aukeina pidettävissä paikoissa.

Deliporon myymä karitsan liha tulee Ruuhenojan tilalta Pudasjärven pohjoispuolelta, Lapin ja Pohjois-Pohjanmaan maakuntien rajalta Syötetunturien tuntumasta. Lampaat ovat alkuperäisrotua suomenlampaita ja niissä on Eurooppaan ensimmäisenä tuotujen lampaiden perimää tuhansien vuosien takaa. Liha on vähemmän rasvaista kuin useimpien eteläisten maiden liharotuisilla lampailla.

Pohjoisessa on tilaa pitää lampaita isoilla laidunalueilla, mikä parantaa eläinten hyvinvointia ja siten myös lihan laatua.

Valikoimassamme on useampia eri sisältöisiä ja kokoisia paketteja karitsan lihasta.

Verkkokauppaan