Poronlihan hinta 2016

Poronlihan hinta 2016 on samalla tasolla kuin hinta viime vuonna. Hintataso määräytyy vuosittain syys-lokakuun vaihteessa isojen jalostajien ja koko lihamääränsä yhdellä sopimuksella myyvien paliskuntien välisessä kaupankäynnissä. Nyt kauppoja on jo tehty ja viime vuotisilla hinnoilla, aivan ennalta odotetusti. Erityisiä paineita sen enempää hinnan nostamiseen kuin laskemiseenkaan ei ole ollut.

Nyt sitten vain kuluttajakin etsimään, kuka myy poronlihaa halvimmalla kilohinnalla ja tekemään kauppoja. Vai onko se sittenkään paras tapa valita?

Onhan niitä, jotka valitsevat punaviinikseen halvimman Alkosta löytyvän. Ja niitä, jotka vielä minimoivat hinnan juoman sisältämän alkoholimäärän mukaan. Mutta viiniä hyvän aterian kanssa yhteen sovittavilla onkin useita erilaisia valintaperusteita hinnan lisäksi.

Joidenkin mielestä ”poronliha on aina poronlihaa, ei niissä mitään eroja ole”. Eli heidän mielestään hinta ratkaisee. Tämän ”totuuden” nimeen vannoville olen oppinut antamaan vihjeen saksanhirven lihasta, joka on paljon poronlihaa halvempaa. Ja vielä halvempiakin vaihtoehtoja löytyy, vaikka sika-nauta jauhelihaa.

On aivan fiksua selvittää, mikä on poronlihan hinta 2016. Yhtä fiksua on varmistaa, että teet hintavertailun asiantuntevasti ja omien tarpeidesi kannalta oikein. Lataa luettavaksi – tietysti ilmaiseksi – neljä vinkkiä vertailun tekijälle >

 

Kerro tästä muille: