Riekkoja on nyt vähän toimitettavaksi

Viime talvena Enontekiöllä ”kesä tuli maaliskuun puolivälissä”, kuten riekonpyyntäjämme kommentoi vesikelejä ja hankien muuttumista upottavaksi sohjoksi. Säät keskeyttivät pyyntikauden hetkellä, jolloin saalista normaalisti saadaan hyvin. Saimme vain noin puolet tilaamistamme linnuista. Niinpä niitä on enää jäljellä rajallinen määrä toimitettavaksi.

Ensi kautta ajatellen olen saanut yhteyden myös utsjokelaiseen pyytäjään. Kun maantieteellistä hajautusta näin tulee, toivottavasti myös riekkojen saanti varmistuu.

Kesä on ollut riekoille suhteellisen suotuisa. Kanta on jonkin verran vahvistunut, mikä tietää hyvää herkkusuille. Nähtäväksi jää, missä vaiheessa saamme ensimmäisen erän myyntiin.

Taannoin keksin tätä tuotetta varten meille leikkisän lisänimen: ”Deliporo – kotikokin (epä)virallinen riekkokauppa”. Toivottavasti olosuhteet suosivat niin, että pystymme tekemään nimelle oikeutta.

Riekon ystäville minulla olisi kaksi pyyntöä.
Ensimmäinen koskee riekosta otettuja valokuvia. Hyvälle kuvalle tai vaikka useammallekin olisi käyttöä.
Toinen koskee reseptejä. Jos sinulla on mainioksi osoittautunut oma resepti ja haluat jakaa sen muillekin, otamme tämän jakamistehtävän mieluusti vastaan.

Lue lisää riekosta täältä >

Kerro tästä kavereille: