Tuli takaisku

Poromies Jarmo Mikkola, joka valtaosan Deliporon lihasta toimittaa, joutui viime erotuksen alla ettotöissä onnettomuuteen. Hän ajoi poroja kokoon mönkijällä helikopterin apuna, törmäsi vauhdissa esteeseen ja lensi mönkijän tangon yli nurin niskoin. Oikea olkapää sai kovan tällin. Lääkäri Ivalon terveyskeskuksessa haluaa jonkin aikaa seurata, lähteekö vamma paranemaan itsekseen vai tarvitaanko leikkaushoitoa.

Lihan leikkaaminen kipeällä kädellä ei onnistu, mutta Jamppa tekee vakuumointi- ja pakkaustöitä. Jos vamma vaatii leikkauksen, käsi on poissa pelistä koko pääsesongin ajan. Kysyin, miten lihan leikkaamisen käy. Jamppa vakuutti kaverien auttavan ja hommien tulevan hoidetuiksi.

Tolosen laitos on ainutlaatuinen poronhoitoalueella siinä mielessä, että osakkaita on parikymmentä ja yhteistyö on aina saumatonta. Erilaisia mielipiteitä asioista kyllä on, mutta ei erimielisyyksiä. Asiat pystytään aina sopimaan ja kun jotain on päätetty, niin myös tehdään. Tuon porukan kanssa on helppo uskoa, että tekemisestä meidän lihantoimituksemme eivät jää kiinni. Jonkinlaisia viivästyksiä toki saattaa esiintyä.

Kerro tästä muille:

Jätä vastaus

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>