Uuden kauden poronliha on verkkokaupassa

Vasat ja raavaatkin ovat hyväkuntoisia ja luvassa on laadukasta lihaa. Ensimmäiset poroerotukset Ylä-Lapissa ovat meneillään ja lihan toimitukset voivat alkaa lokakuun puolivälin tienoilla, tavoitteenamme on viikko 42.

Jo keväästä asti on ollut selvää, että poronlihan hinta tulee nousemaan merkittävästi. Inflaatio on käynnissä ja jo kesällä Helsingin Sanomien vertailu edellisen kesän tasoon osoitti lihatuotteiden kohdalla kovaa nousua.

Ukrainan sota aiheuttanee sen, että venäläistä poronlihaa tuskin tulee Suomen markkinoille tämän kauden aikana. Sitähän ovat tuoneet muutamat suuret lihanjalostajat ja tuonnin tyrehtyminen lienee vaikuttanut siihen, että yksi toimijoista on avannut hintakehityksen tarjoamalla paliskunnille poronruhosta noin 20 % viime vuotista hintaa enemmän. Ja siitä näyttää tulleen malli kaikille. Deliporon saamat ostohinnat pienjalostajilta noudattavat samaa kaavaa, mutta kyllä monien yksittäisten tuotteiden hinnat ovat nousseet selvästi vähemmän ja toiset taas selvästi enemmän.

Isojen jalostajien tullessa koko ostotarpeellaan kilpailemaan suomalaisesta poronlihasta tavarasta saattaa jopa tulla pulaa. Voi olla viisasta, että hankit oma poronlihasi heti alkukaudesta.

Hinnat ja muut tiedot verkkokaupassa on päivitetty. Voit tehdä tilauksesi vaikka heti.

verkkokauppaan

Kerro tästä kavereille: