Juhlaillallinen porosta

Kotona voi hyvin järjestää juhlaillallisen, jossa vieraat ovat juhlavasti pukeutuneita ja jossa samassa pöydässä istuen nautitaan alkuruoka tai -keitto, pääruoka ja jälkiruoka. Jos ruokailijoita on paljon, voi olla järkevä ratkaisu hankkia keittiöstä vastaamaan ammattikokki ja apua myös tarjoiluun. Ja jos kotona tilat ovat niukat suunnitellulle vierasmäärälle, kannattaa selvittää lähialueella olevien vuokratilojen saatavuus ja käyttökelpoisuus.

Olosuhteiden mukaan ruoka voidaan kattaa noutopöytään tai sitten eri ruokalajit voidaan tuoda keittiöstä pöytään jokainen vuorollaan ja panna kiertämään. Lisää juhlavuutta tulee tietysti pöytiin tarjoilusta, mutta siihen pitää olla asiansa osaava henkilökunta.

Joukko ansioituneita porokokkeja on tehnyt ehdotuksia juhlaillallisen ruokalistoiksi, joissa pääruokana on useimmiten poronliha. Tällöin alkuruoka ja jälkiruoka rakentuvat tasapainoisuuden ja monipuolisuuden vuoksi muista raaka-aineista. Mukana on myös resepti, jossa alkuruoka on tehty poronlihasta. Tällöin pääruoka on kalaa.

Tutustu juhlaillallisen ruokalistaehdotuksiin ja niiden resepteihin >

 

Halutessasi voit laatia ruokalistan ja tulostaa sen jokaiselle ruokavieraalle lautasen viereen. Tähän löydät työkalun tästä linkistä >

Juhlaviinien valinta on kätevä suorittaa Viinilehden Löydä ruokaviini –palvelussa >

Jos haluat ennakkoluulottomasti tarjota myös olutvaihtoehtoja, löydät apua suosituksistamme >

 

Lue lisää poronlihasta juhlaruokana >

 

Poronlihaa ja muita arktisia herkkuja voit ostaa verkkokaupastamme

verkkokauppaan

 

 

Tilaa sähköpostiisi ilmoitus seuraavista blogiartikkeleista >