Juhlavastaanoton pororuokatarjoilu

Kotona järjestettävällä juhlavastaanotolla tarjotaan yleensä sekä suolaista että makeaa syötävää, jotka vieraat poimivat seisovasta pöydästä. Kun vieraat tulevat eri aikoina ja joskus pitkänkin aikavälin sisällä, kylmät ruokavaihtoehdot ovat käytännöllisiä.

Suosittu tapa on tarjota sekä kala- että lihatuotteita, nykyisin monesti kolmantena myös kasvisvaihtoehto. Hyvän käytännön mukaista on huolehtia, että valmistuksessa käytetään laktoosittomia tai ainakin vähälaktoosisia maitotuotteita. Tämä voidaan toki ratkaista niinkin, että tarjolla on erikseen laktoosittomia ruokalajeja. Huomaavaista on myös varmistua siitä, että tarjolla on keliaatikoille sopivia vaihtoehtoja.

 

Suolaisia vaihtoehtoja

 

Sormin syötäviä ruokia ovat esimerkiksi kala- ja lihavoileivät. Kalaleipiin käyvät erinomaisesti graavikala sekä kylmäsavustettu kala, vaikkapa siika tai lohi. Leipiä voi viimeistellä tillillä tai muilla yrteillä ja niihin saa oivaa lisämakua hovimestarinkastikkeella.

Hovimestarinkastikkeen resepti >

Lihavoileipien päälle voi laittaa vaikka kylmäsavuporoa ja pehmentää sen suolaisuutta vaikka smetanalla. Kypsän poronpaistin reilut siivut ovat sekä maistuvia että ruokaisia. Monipuolisempiakin vaihtoehtoja löytyy.

Markus Maulavirran resptejä >

Poropiiras on myös maukas vaihtoehto. Se on parhaimmillaan lämpimänä ja soveltuu siksi tilanteeseen, jossa lämmittäminen esimerkiksi mikrossa on helppoa. Samantapainen vaihtoehto on poropasteija, joka myöskin maistuu parhaalta lämpimänä.

Poropiiraan resepti >

Purjoinen poropiiras resepti >

Poropasteijan resepti >

Perinteinen ja uudelleen suosiotaan lisäävä tarjoiluvaihtoehto juhlapöytään ovat voileipäkakut. Ne ovat kosteina maukkaita ja helposti syötäviä sekä tarjoavat mahdollisuuden personoituunkin koristeluun.

Poronlihavoileipäkakun resepti >

Savuporovoileipäkakun resepti >

Savulohivoileipäkakun resepti >

 

Makeita vaihtoehtoja

 

Makeaa tarjottavaa saa aromeiltaan täyteläisestä ja mehukkaasta Lapin hillasta. Se on kuin luotu hienoimpiin täytekakkuihin ja vähän pienimuotoisempaan kääretorttuun. Juhla-aterian jälkiruoaksi sopii myös hillajäädyke ja yksinkertaisimmillaan vaikka hillat sellaisenaan jäätelön kanssa.

Hillatäytekakun resepti >

Hillakääretortun resepti >

Hillajäädykkeen resepti >

 

Lue lisää poronlihasta juhlaruokana >

 

Poronlihaa ja muita arktisia herkkuja voit ostaa verkkokaupastamme

verkkokauppaan

 

 

Tilaa sähköpostiisi ilmoitus seuraavista blogiartikkeleista >

Kerro tästä muille: