Deliporoyrittäjän henkilökuva

Hei,

Olen Deliporon perustaja, pääomistaja ja toimitusjohtaja Matti Vanhanen. matti

Päätoiminen eläkeläinen, päätoiminen yrittäjä ja talvella päätoiminen hiihtäjä :-). Juuret Inarissa, opiskelut ja työ tehtynä etelässä ja maailmalla. Nyt olen paluumuuttajana takaisin täällä, mihin parhaiten tunnen kuuluvani.

Perhettä minulla on kaksi hienoa aikamiespoikaa ja kaksi ihanaa pojantytärtä. Rakas elämänkumppanini yli 50 vuoden ajalta joutui antamaan periksi syövälle 2022.

Perusarvoni ovat rehellisyys, luotettavuus, sanan pitäminen, kaiken likoon paneminen, välittäminen, isänmaallisuus. Muutamia mottoja tästä:

  • Luottamuksen rakentaminen kestää kauan, mutta sen voi menettää hetkessä.
  • Huonot uutiset pitää kertoa heti, hyvien kertomiselle voi valita sopivan ajankohdan.
  • Jokainen asiakasvalitus tarjoaa nopeasti ja hyvin hoidettuna mahdollisuuden voittaa Deliporolle lojaali ystävä. Jos tämän jättää tekemättä, paha kello kuuluu kauas.

Mieluisin harrastukseni on liikunta ja erityisesti maastohiihto. Kuntoni on rautaa, vaikka ikä (75 +) painaa jo päälle. Kaikenlaiset pienet krempat tuovat hidastuksia ja rajoituksia, mutta eivät onneksi vielä esteitä. Uuteen talveen lähden aina vain yli 1 000 hiihtokilometrin tavoittein. Kaikki liikenevä aika tahtoo sitten tuhrautua urheilua televisiosta katsoessa.

Poronliha on suosikkiruokani ja intohimoni, mutta kalaa syön myös erittäin paljon. Muista lihoista eniten kuluu lammasta. Totta kai marjat ja kasvikset löytyvät lautaselta päivittäin. Sieniä kerään omiksi tarpeiksi ja ne pääsevät varsin usein porolautaselle. Poroaterialle sopii mielestäni juomaksi yhtä hyvin vesi kuin oikein valittu olut tai viinikin.

Olen ”maahanmuuttajataustainen” :-).  Isäni oli syntynyt Karjalan kannaksella ja äitini Petsamossa. Kummastakin suunnasta on jouduttu muuttamaan nykyiseen Suomeen.

Mieluisin porovitsini:
Kesähelteet olivat jatkuneet muutaman viikon ja metsämaasto oli rutikuivaa. Joukko vaeltajia sattui kahden poromiehen nuotiolle, jossa kahvipannu porisi iloisesti. Vaihdettiin kuulumisia. Vaeltajien tehdessä lähtöä yksi heistä kysyi vähän huolestuneena: ”Mitä te teette, jos tuosta nuotiosta tuli karkaa metsään?” Tähän toinen poromiehistä: ”Met tehemä uuet tulet.”

Iloitsen jokaisesta asiakkaasta, jota saamme palvella ja jolle voimme toimittaa Lapin parhaita herkkuja.