Valokuvauskilpailu 2008

Deliporon Lappi-aiheiseen valokuvauskilpailuun saapui 122 valokuvaa 23 lähettäjältä. Kuvasato oli erittäin korkeatasoinen ja nekin kuvat, jotka eivät yltäneet kärkisijoille, ovat varmasti kuvaajiensa kotialbumeiden rakkaimpia aarteita.

Tuomariston valinta kilpailun parhaaksi kuvaksi oli ”Kelon kertomaa”, jonka on lähettänyt Ari Väisänen Kouvolasta. Hän itse kertoo kuvasta näin: ”Kyseinen lähikuva kelosta on otettu Saariselän vaellukselta ja paikka on Muorravaarakanjoen varrelta. Minusta kelot ovat yhtä olennainen osa Lappia kuin tunturit ja porot. Kelot ovat aina vetäneet minua puoleensa, olivatpa ne sitten pystyssä taikka jo kaatuneita. On mielenkiintoista ajatella, mitä kaikkea monisatavuotinen kelo on ”nähnyt” vuosien varrella. Kelon pinnasssa olevat kiertymät ja uurteet ovat kiinnostavaa luettavaa, ne ovat kuin vanhan ihmisen ryppyjä, jotka kertovat eletystä elämästä. Kyseissä kelossa kiinnitti huomiotani myös kierteistä muodostuva kasvokuvio.”

Valinta parhaaksi poroaiheiseksi kuvaksi oli ”Poro Uutun pihalla”, jonka lähettäjä on Yrjö Laiho Espoosta, valinta parhaaksi maisemakuvaksi ”Kaamoksen valot”, jonka on lähettänyt Reino Turunen Nurmeksesta sekä valinta parhaaksi muista aiheista otetuksi kuvaksi niin ikään Reino Turusen lähettämä ”Lapintiira”.

Tuomaristo ja Deliporon väki onnittelevat voittajia ja kiittävät kaikkia kilpailuun osallistuneita. Voittajat on palkittu poronlihapaketeilla.

Kuvien käyttöön vaaditaan tekijänoikeuden omistajan lupa. Lupaa voi pyytää Deliporon kautta osoitteesta deliporo@deliporo.fi

Lisää kilpailukuvia »