Poronliha on terveellistä

Poronliha on terveellistä ja laadukasta

Puhtaat luonnonlaitumet ja puhdas ravinto ovat perusta tutkimusten vahvistamalle havainnolle, että poronliha on terveellistä. Poronlihassa on paljon proteiinia ja vähän rasvaa. Poron lihasyyt ovat vähärasvaisia ja kylmän talven varalle kertyvä rasvakerros sijaitsee lihan ja nahan välissä pintarasvana, paikallisen ilmaisun mukaisesti pintana eli kuuna. Poron pintarasva sisältää parhaimmillaan 50-60 % tyydyttämätöntä öljyhappoa, jonka on todettu alentavan pahalaatuista LDL-kolesterolia. Poron pintarasva sopii erinomaisesti poronlihan paistamiseen. Porossa on enemmän vitamiineja ja kivennäisiä kuin yleisimpien tuotantoeläinten sian ja naudan lihassa. Poron lihassa ja sisäelimissä on runsaasti myös välttämättömiä aminohappoja. Poron liha on eettinen valinta vapaana laiduntamisen ja puhtaan ympäristön puolesta.

Voit itse todeta Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen tutkimustuloksiin perustuvista tiedoista, kuinka paljon paremmat vitamiini- ja hiven- sekä kivennäisarvot poronlihalla on verrattuna naudan- ja sianlihaan.

Lataa naudan-, sian- ja poronlihan vertailutaulukko tästä >

Miksi ”Poro on parasta”? >

Poronlihan laatu >

Poronlihan säilyvyys >

Luonnon olosuhteiden vaikutus poronlihan laatuun ja kokonaismäärään >

Luusta keitetty liemi on oikea terveyspommi >

 

Poronliha sopii myös allergisille

Allergiat tuntuvat yleistyvän maassamme koko ajan, eivätkä asiantuntijat näytä olevan lainkaan varmoja siitä, mistä tämä johtuu. Vain osa allergioista on ruoka-allergioita, mutta kaikkein vaikeimpia tapauksia taitavat olla lasten moniallergisuudet. Asiakkailta saamamme palautteen mukaan poronliha on monessa perheessä osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi sopivan ruoan etsinnässä.

Allergia- ja Astmaliiton mukaan poron liha sopii allergisille ja epävarmakin voi vaaratta kokeilla sen sopivuutta. Lataa ja lue lisää poronlihan soveltuvuudesta allergisille »

 

Kerro tästä kavereille: