Deliporokokit

Porokokit Deliporon asiakkaita auttamassa

Oula Hänninen

Oula Hänninen

Riistaruokien taitaja, kokosi ensimmäiset Deliporo-reseptit ja samalla laati niistä merkittävän osan. Useita vuosia Suomen kokkimaajoukkueen jäsen ja vuoden keittiömestari Suomessa vuonna 2014. Hallitseen myös trendikkäät gourmet-ruoat ja on yhdistänyt poroa uusiin virtauksiin.

Oulan reseptejä »
Oula Hännisen lounaspöytä »
Viikonloppulounas á la Oula »

 

Jussi Kumpulainen

Jussi Kumpulainen

Vuoden porokokki 2005 ansaitsi tittelinsä, tuomariston sanoin, ”harmonisilla, poron ominaismaut hyvin esiin tuoneilla kilpailutöillä”. Suomen Maakuntakokki vuonna 2006 ja uudelleen vuoden porokokki 2012. Kasvattanut uusia porokokkipolvia Lapin Ammattiopiston palvelualan opettajana, toimi myös vuosia Suomen kokkimaajoukkueen jäsenenä. Nykyisin ravintoloitsijana Rovaniemellä.

Jussin reseptejä »

 

 

Markus Maulavirta

Markus Maulavirta

Suomen tunnetuimpiin ja arvostetuimpiin kokkeihin kuuluva, aikanaan Michelin-tähditetty. Liikkuu useamman kerran vuodessa Pohjois-Sallan erämaissa poromiesten mukana ja osallistuu poronhoitotyöhön sekä poronlihan käsittelyyn. Luontevaa on, että hän on lähiruoan puolestapuhuja laajemminkin. Auttanut Deliporoa monella tavalla.

Markuksen reseptejä »
Illallisbuffet á la Markus Maulavirta »
Ateria talvisen hiihtolenkin päälle Markus Maulavirran tapaan »

 

Tero Mantykangas

Tero Mäntykangas

Lapin suurimman matkailuyrityksen, Lapland Hotels Oy:n ylimpänä keittiöpäällikkönä johtaa 19 ruokaravintolan ja muutaman tilausravintolan toimintaa Sky Ounasvaarasta käsin, joka tunnustetusti on yksi Suomen parhaista ravintoloista. Maakunnan omat raaka-aineet ovat keskeisesti esillä eri puolilla Lappia ja muutaman muuallakin sijaitsevien ravintoloiden ruokalistoilla. Mikäpä sen alkuperäisempää voisi ollakaan kuin Teron oma suosikki poronliha.

Teron reseptejä »
Porobuffet Tero Mäntykankaan tapaan »

 

Jarmo Vähä-Savo

Jarmo Vähä-Savo

Kuuluu Suomen kokkieliittiin ja on työskennellyt keittiömestarina ja keittiöpäällikkönä monissa Helsingin huippuravintoloissa sekä tunnustettu osaamisestaan Michelin-tähdellä. Toiminut vuosia Bocus d´Orin, kokkien maailmanmestaruuskilpailun tuomarina. Tuoreet raaka-aineet lähiluonnosta ja niiden aidot maut ovat aina olleet hänelle tärkeä makunautintojen luomisen lähtökohta.

Jarmon reseptejä »