Juomasuositukset poroaterialle

Asiantuntijoiden laatimat juomasuositukset poroaterialle varmistavat tarjottavien ruokien ja  juomien yhteensopimista. Vaikka omaan makuun kannattaa luottaa, sitä voi vaikka mielenkiinnosta verrata ammattilaisten käsityksiin.

Vaikka tässä esitellään suosituksia vain oluista ja viineistä, muutkin ruokajuomat sopivat yhtä hyvin poron kuin muidenkin ruokalajien kanssa.

Olut poroaterian juomana

Olutsuositus poronliha DeliporoPerinteinen ja suosittu ruokajuoma pororuokien kanssa on olut. Olut on raikas ja luontevasti yhteensopiva monien erilaisten ruokien kanssa. Oluiden valikoima on tunturipurojen raikkaan Lapin Kullan ajoista kasvanut niin erilaisten oluttyyppien tuonnin kuin suomalaisten panimoiden valikoimien voimakkaan kehittymisen ansiosta. Erityisesti pienpanimoiden lisääntyminen ja niiden käsityönä tehdyt erilaiset oluet ovat tuoneet aivan uusia mahdollisuuksia poronlihan ja oluiden hienoihin yhdistämisiin.

Poron kanssa hyvin yhteensopivia oluita on valinnut Media Cerevisian Heikki Kähkönen, joka on myös Olutliiton puheenjohtaja.

Pororuoille sopivien oluiden suosituksiin pääset tästä »

Lue myös: Olut pororuokien valmistuksessa >

 

Viini poroaterian juomana

ViinitViini on ruokajuomana arvostettu ja kasvattanut suosiotaan myös meillä. Viinivalikoima maassamme on täysin kansainvälisesellä tasolla. Oikean viinin valinta aterialle on noussut tärkeäksi teemaksi niin lehdissä, kirjoissa, Internetin palveluissa kuin koulutustilaisuuksissakin. Hyvin valittu viini korostaa ruoan makuja tai täydentää tai tasapainoittaa niitä, tarpeen mukaan. Huono viinivalinta toimii päinvastoin.

Viinilehden Juha Berglund ja Antti Rinta-Huumo ovat luoneet palvelun, jonka avulla löydät suositukset parhaiten yhteensopivista viineistä valmistamallesi ruoalle. Myös porolle.

Viinin valinta pororuoille -palveluun pääset tästä »

Valitse valikosta ensin PORO. Tämän jälkeen tarkenna ruhon osa, valmistustapa ja kastike, niin saat useampia vaihtoehtoja valittavaksesi. Voit myös tehdä rajauksia alkuperämaan ja hintaluokan suhteen.

Lue myös: Viini pororuokien valmistuksessa >

 

Kerro tästä kavereille: