Lisää Jampasta

Deliporon osakas ja hallituksen jäsen, verkkokauppamme ensisijainen poronlihan toimittaja on poromies Jarmo Mikkola. Jamppa on päätoiminen poromies, ahkera, ammattitaitoinen,ja rauhallinen kaveri, joka hoitaa työnsä tinkimättömästi ja tulee mainiosti toimeen kaikkien kanssa.

 Jamppa on osakkaana maan suurimmassa ja nykyaikaisimmassa poronlihan pienjalostuslaitoksessa. Ivalojoen Poro Oy:ssä, joka on toiminut Ivalossa Tolosen kylässä reilusti yli 20 vuoden ajan. Merkittävä laajennus ja uudistustyö tehtiin laitoksessa muutama vuosi sitten. Yhtiöllä on 23 osakasta ja se tunnetaan kautta poronhoitoalueen osakkaidensa harvinaisen saumattomasta yhteistyöstä, johon eivät koskaan riidat ole kuuluneet. Yhtiön asioita hoidetaan tehtäviä kierrättämällä. Jamppa toimii nyt yhtiön toimitusjohtajana oltuaan sitä ennen usean vuoden ajan hallituksen puheenjohtaja. Poronomistajana Jarmo on Ivalon paliskunnan osakas ja varaisäntä. Poroisännän tehtäväthän vastaavat yrityksen toimitusjohtajan tehtäviä. Luottamustehtävät kertovat, että Jamppa on vastuuntuntoinen, aikaansaava ja aina luotettava yhteistyökumppani.

Ivalon paliskunta kuuluu maan suurimpien paliskuntien joukkoon. Jamppa osallistuu sen poroerotuksiin ja -teurastuksiin, joista pääosa tapahtuu Vuomaselän poroteurastamossa. Hän on poronlihanleikkajien parhaimmistoa ja huolehtii myös Deliporon tilausten keräämisestä, pakkaamisesta ja lähettämisestä yhdessä vaimonsa Outin kanssa.

Jarmo osallistuu jossain määrin isänsä Juha Mikkolan vetämään porokilpailutoimintaan aina Porokuninkuusajoja myöten. Perheen ajajana on kuitenkin kunnostautunut poika Jonne,  joka hienosti voitti poroajajien cupin vuonna 2023. Koulunkäynti ja aktiivinen urheilun harrastaminen rajoittavat vielä Jonnen ajankäyttöä poronhoitotöihin. Urheilua harrastaa myös Jonnen pikkusisko Viivi, jota leikkisästi kutsumme poroprinsessaksi.