Ateria talvisen hiihtolenkin päälle Markus Maulavirran tapaan

Kypsennä kaulapaisti etukäteen, niin saat aterian syntymään varsin nopeasti.

Rapupaahtoleipä

200 G valutettuja katkarapuja
4 tl hienoksi leikattua ruohosipulia
1 dl majoneesia
1 rkl chiliketsuppia
Pari pisaraa sitruunamehua
tippa valkoviiniä
tippa konjakkia
cayannepippuria
pieni mätikoriste
paahtoleipää

Hakkaa ravut hieman pienemmiksi ja sekoita kaikkien muiden ainesten kanssa.
Katkarapusalaatin kuuluu olla tanakka mutta pehmeä.
Salaatti asetellaan voidellulle paahtoleipäpalalle.

Poronvasan kaulapaistia käristettynä

2 kpl poronvasan kaulaa
2 sipulia
1/2 selleria
2 porkkanaa
pari oksaa timjamia
yksi oksa rosmariinia
4 kpl laakerinlehteä
n.10 mustapippuria
n. 1 l vettä
Hauduta kaulaa uunipadassa pieniksi kuutioitujen, ruskistettujen vihanneksien kanssa
Laita uunipataan hautumaan n. 4 tunniksi 130 asteen lämpöön
Jäähdytä lihat ja revi kypsä liha luista irti; laita luut vielä liemen kiehuman saadaksesi vielä makuja irti
Rihmo liha mahdollisimman ohuiksi rihmoiksi
Käristä rihmat voin ja öljyn seoksessa rapeiksi; laita uunipellille sitä mukaa kun on rapeaa
Kun tulee tarjoilun hetki lämmitä nopeasti kuumassa uunissa.

Kastike

Siivilöi luuliemi ja keitä voimakkaasti liedellä kokoon
Lientä tarvitset vain noin 1.5-2 dl neljälle
Vispaa muutama kylmä voinokare liemen joukkoon ennen tarjoilua
Lisäkkeeksi sopii pottuvoi ja puolukkasurvos

Kinuskikermassa haudutettua leipäjuustoa

6 rkl hienoa sokeria
3 dl erikoiskermaa
Keitä kerma ja sokeri hieman tiiviimmäksi ja lämmitä juustopala tässä kermakastikkeessa.
Voit tarjota vaikka hilloja leipäjuuston kanssa.