Viikonloppulounas á la Oula Hänninen

Alkuruoka

Haudutetut poropyörykät

300 g jauhettua poronlihaa
3 dl kuohukermaa
1 rkl suolaa
appelsiininkuorta
pippuria
poro- tai lihalientä
Varmista, että kaikki ainekset ovat jääkaappi kylmiä.
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
Laita massa puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin lepäämään.
Muotoile massasta lusikan avulla munanmuotoisia lihapullia.
Laita lihapullat uunivuokaan ja kaada kuumennettu liemi varovaisesti pullien päälle, niin että pinta peittyy.
Kypsennä 100-asteisessa uunissa 8 min.
Tarjoile lihapullat haudutusliemessä sekä ruisleipää kyytipojaksi.

Pääruoka

Pekonilla silavoitua poronfileetä

1 kpl poron ulkofilee
170 g pekonia (1 kaupan pakkaus)
8 kpl rakuunalehtiä (tuoretta)
suolaa
pippuria
Lado pekonit limittäin alumiinifolion päälle.
Aseta poronfilee pekonien päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
Laita rakuunanlehdet fileen päälle.
Pyöritä folion avulla pekonit fileen ympärille.
Kiristä foliolla pekonipäällysteisestä fileestä tiukka “karkkipötkö”.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 13 min.
Anna poronfileen levätä avaamattomassa foliopaketissa paistamisen jälkeen vielä 10 min.
Leikkaa filee paloiksi suoraan folion läpi, jolloin folio tukee lihaa ja leikkaaminen on helpompaa.
Lisäkkeeksi voit tarjoilla pottuvoin ja mustaherukkasurvosta tai -hyytelöä.

Jälkiruoka

Mustikkapirtelö

2dl mustikoita
2dl vaniljajäätelöä
1dl maitoa
sokeria
Laita kaikki aineet kippoon ja sekoita tehosekoittimella. Mausta sokerilla maun mukaan.