Graavia poron sisäpaistia – resepti


650 g puhdistettua poron sisäpaistia
1/2 dl ruokaöljyä
1 rkl murskattuja viherpippureita
1 laakerinlehti
1 pala purjoa
2 cl puolukkaviiniä
1 cl koskenkorvaa
1 cl puolukkalikööriä
1/2 dl karkeaa suolaa
1 tl sokeria

1. Laita pakastepussiin öljy, mausteet ja alkoholi. Sekoita pussin sisältö voimakkaasti ravistaen.
2. Pane pussiin puhdistettu sisäpaisti, purista ilma pois pussista ja sulje se.
3. Säilytä n. 1-2 vrk jääkaapissa. Vaihda kylkeä silloin tällöin.
4. Ota paisti pois marinadista, kuivaa ja mausta karkealla suolalla, sokerilla ja viherpippurimurskalla.
5. Kääri maustettu paisti tiiviisti muoviin ja pane paketti 12-15 tunniksi jääkaappiin painon alle.
6. Poista paistin pinnalta mausteet ja pane se pakastimeen kohmettumaan.

Viipaloi kevyestijäähtynyt paisti poikkisyin ohuiksi viipaleiksi.
Jos on aikaa, anna paistin kuivua pinnaltaan pitämällä sitä kylmiössä
ritilän päällä ilman kelmua ennen kuin laitan sen pakasteeseen.
Valmis tuote säilytetään pakasteessa.

Resepti: Jussi Kumpulainen