Grillattu poronmaksa

1 poronvasan maksa
marinadiksi:
1 rkl rypsiöljyä (kestää grillin kuumentamista hyvin, muukin käy)
1 rkl seesamiöljyä (paahdettu seesaminsiemenöljy, vahva maku)
1/2 rkl soijaa
1/2 rkl viinietikkaa (minulla oli omena-hunaja)
1/2 rkl itämaista kalakastiketta (Fish Sauce; haisee pahalle mutta antaa hyvän maun)
1/2 rkl osterikastiketta
Hippunen sokeria tai tujaus hunajaa, maun mukaan, pyöristämään makua
Mustapippuria myllystä joitakin kierroksia
Lisäksi voi laittaa rosmariinia, sopii maksaan hyvin

1. Sekoita kaikki marinadin ainekset
2. Leikkaa maksasta ohuita siivuja vinoon - näin saat niistä pinta-alaltaan hieman suurempia
3. Anna seistä marinadissa 1-2h
4. Grillaa viipaleet kuumalla grillillä nopeasti, jätä sisus roosan väriseksi

Vihje: Olen käyttänyt ohjetta myös muun poronlihan marinointiin. Voi varioida lisäämällä valkosipulia; tai esim. limemehua viinietikan sijaan.

Resepti: Annareetta Lumme-Timonen