Grillattua poron ulkofileetä, kantarellisalaattia ja kukkakaalipyrettä


Ulkofilee:
500-600 g kalvotonta poron ulkofileetä
öljyä, suolaa ja pippuria

Kanttarellisalaatti:
200 g kanttarelleja
1 kesäkurpitsa
50 g sipulia
70 g voita
20 g rucolaa
suolaa

Kukkakaalipyreetä:
500 g kukkakaalia
100 g perunaa
100 g voita
maitoa
suolaa

1. Leikkaa fileet poikkisyin annospaloiksi.
2. Nuiji liha kevyesti kahden muovin välissä.
3. Sivele öljyä pihvien pintaan.
4. Grillaa paksuudesta riippuen 1,5-2 minuuttia per puoli, ohuet pihvit saattavat kypsyä jopa nopeamminkin.
5. Mausta paiston aikana suolalla ja pippurilla.

Lämmintä kanttarellisalaattia › Suikaloi kesäkurpitsa. Kuullota voissa sipulit ja lisää kanttarellit. Paista hetki ja lisää kesäkurpitsa. Tarkista maku. Lisää rucola joukkoon.

Kukkakaalipyrettä › Pienennä kukkakaali ja kuori perunat. Keitä ylikypsäksi maidossa. Siivilöi neste talteen. Soseuta kukkakaalit ja perunat sähkövatkaimella. Lisää joukkoon voi ja ohenna tarvittaessa keitinliemellä. Tarkista suola.

Resepti: Jussi Kumpulainen