Haudutetut poropyörykät


300 g jauhettua poronlihaa
3 dl kuohukermaa
1 rkl suolaa
appelsiininkuorta
pippuria
poro- tai lihalientä

1. Varmista, että kaikki ainekset ovat jääkaappikylmiä.
2. Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi massaksi.
3. Laita massa puhtaaseen kulhoon ja laita jääkaappiin lepäämään.
4. Muotoile massasta lusikan avulla munanmuotoisia lihapullia.
5. Laita lihapullat uunivuokaan ja kaada kuumennettu liemi varovaisesti pullien päälle,
niin että pinta peittyy.
6. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 8 min.

Tarjoile lihapullat hadutusliemessä sekä ruisleipää kyytipojaksi.

Huom! Annostelu 4 hengelle alkupalaksi.

Resepti: Oula Hänninen