Helppo porohöystö


800 - 1000 g luullista poronlihaa
suolaa

1. Pane liha riittävän isoon paistopussiin, sulje pussi ja tee sen yläkulmaan reikä höyrylle.
2. Pane paistopussi syvälle paistinpellille.
3. Paista lihaa 100-120-asteisessa uunissa 2-4 tuntia.
4. Kaada paistinliemi kasariin, kiehauta ja suurusta perunajauholla, mausta varovasti suolalla, tarvittaessa jatka perunankeitinvedellä ja lisää liemikuutio.

Tarjoa keitettyjen perunoiden ja puolukan kanssa.

Vinkki: Laita näin keittoluita, keittolihoja, kaulakiekkoja, pieniä potkakiekkoja, kyljyksiä tms. Lisää halutessasi luutonta lihaa, esim. kylkirullaa, ulkopaistia, etuselkää jne. Sopii niille, joiden mielestä liha on parasta luun vierestä ja jotka mielellään kaluavat luita, mutta toki on mahdollista erottaa lihat luista ennen tarjoilua.

Vinkki: Lihat kypsyvät itsekseen vaikkapa kunnon ulkoilulenkin aikana ja ateria valmistuu sitten tarvittaessa nopeasti. Pidennä kypsennysaikaa sen mukaan, kuinka isoja lihanpaloja käytät.