Hiillostettu porotartar


400 g poronpaistia
4 kananmunan keltuaista
1 keskikokoinen etikkapunajuuri
1 suolakurkku
2 sipulia
3 rkl kaprista
suolaa
pippuria
vaaleaa leipää

1. Leikkaa poronlihasta pienen pientä kuutiota ja mausta se kevyesti suolalla ja pippurilla.
Leikkaa myös sipuli aivan pieneksi hakkeeksi ja sekoita porohakkeen joukkoon.
Muotoile lihasta parin sentin paksuisia pihvejä ja nosta ne viileään odottamaan.
2. Leikkaa punajuuri ja suolakurkku pikku kuutioiksi ja asettele lautasille ryhmittäin.
3. Kuumenna grilli erittäin kuumaksi ja öljyä pihvien pinta.
Aseta öljyinen puoli grilliritilän päälle niin, että öljy hiukan
leimahtaa ja pintaan tulee hiillostetun maku.
4. Paahda leipäviipaleita grillillä ja nosta yhdeltä puolelta hiillostettu pihvi leivän päälle.
5. Erottele pihvin päälle vielä keltuainen ja tarjoa heti.

Resepti: Sami Garam
MTV3:n Kesäkokki-ohjelmassa 15.6.2006