Hillakääretorttu


Kääretorttupohja

4 kpl kananmunia
1,5 dl taloussokeria
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte

1 dl mascaponea (tai rahkaa)
2 dl kuohukermaa
1 tl vaniljasokeria
4 dl hilloja

1. Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi.
2. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi, siivilöi jauhot sekaan ja yhdistä
lopuksi molemmat vaahdot.
3. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja levitä taikina pellille tasaisesti.
4. Paista 225°C uunissa 8-10 minuuttia.
5. Levitä alustalle leivinpaperi tai puhdas keittiöpyyhe, sirottele sen päälle
vähän sokeria, kumoa kääretorttupohja paperin tai pyyhkeen päälle sekä
irrota uunipeltiä vasten ollut leivinpaperi varovasti.
6. Survo hilloja varovasti ja lisää niihin halutessasi hillakastiketta tai vähän
lakkalikööriä sekä levitä hillat tasaisesti torttupohjan päälle.
7. Vatkaa kuohukerma vaahdoksi ja lisää siihen mascarpone (tai rahka) ja
vaniljasokeri sekä levitä kermaseos tasaisesti hillakerroksen päälle.
8. Kääri torttulevy leivinpaperin tai pyyhkeen avulla tiukaksi rullaksi ja
pane kääretorttu jääkaappiin jäähtymään.
9. Viimeistele kääretorttu halutessasi tomusokerilla.