Hitaasti haudutettua poronvasan etuselkää

600 - 800 g etuselkää
voita ruskistamiseen
6 dl porkkanaa, selleriä ja palsternakkaa peukalonpään kokoisina paloina
2 sipulia lohkoina
3 laakerinlehteä
muutama oksa mieluiten tuoretta
rosmariinia ja timjamia
8 - 10 katajanmarjaa
8 - 10 mustapippuria
vettä

1. Kuivaa liha ja ruskista se joka puolelta.
2. Ruskista myös kasvikset.
3. Asettele kasvikset ja puolet mausteista uunipadan pohjalle, lihapala kasvisten päälle ja viimeiseksi loput mausteet.
4. Huuhtele pannu kylmällä vedellä ja kaada neste lihojen päälle.
5. Lisää vettä niin, että kaksi kolmannesta lihasta peittyy. Laita vuoan päälle kansi tai folio ja hauduta 110-asteisessa uunissa 3 - 4 tuntia tai kunnes liha on pehmeää ja kypsää.
Tarjoa pottuvoin kera.

Resepti: Markus Maulavirta