Jouluinen poropatee – resepti


1000 g porojauhelihaa
350 g porsaankylkeä (silavaa) jauhettuna tai 150 g ankanrasvaa

150 g rasvaista porsaanjauhelihaa
suolaa 20 g / n 1 tl (mieluummin reilu kuin niukka)
1 sitruunankuori
½ kpl valkosipulinkynsi
1 dl madeiraa ja konjakkia
muskottia pari ripausta ja ¼ tl murskattua rosmariinia
1 kpl kananmuna
1,5 dl kermaa
1,25 dl creme fraiche
valkopippuria,
1 rkl viherpippureita (2 x ryöpättynä)
1 dl pistaasipähkinöitä rouhittuna

Marinoi porojauheliha ja porsaanjauheliha sitruunankuorella, konjakilla, madeiralla, muskotilla ja aavistuksella valkosipulia.

Valmista niistä mureke, jonka maustat huolella suolalla ja pippurilla.

Jaa mureke.
Lisää 1/4 osan sekaan pistaasipähkinät ja 3/4 osaan kiehautetut viherpippurit, voit toki vaihtaa myös nämä hyvin paistettuihin sieniin, pieninä kuutioina. Laita vuokaan leivinpaperi ja mureke sen päälle. Paina tiukkaan ja käännä paperin reunat päälle sekä paista uunissa 150 °C:ssa n. 60 min, eli kunnes sisälämpötila on 65 °C. Anna jäähtyä vuoassa äläkä kumoa lientä pois, se imeytyy.

Jäähtyneenä laita tarjolle, voit myös leikata viipaleiksi tai koristaa esim. liimaamalla hyytelöliemellä (1 dl lihalientä ja 1 kpl liivatelehti) koristeet pintaan.

Resepti: Jarmo Vähä-Savo

 

Osta porojauhelihaa verkkokaupasta >