Kokonaisena grillattua poron kulmapaistia Pertin tapaan


1 poron kulmapaisti, myös muu paisti käy.

Marinadi:
1/2 dl ruokaöljyä
1/2 l olutta
2 dl punaviinietikkaa
1,5 rkl etikkaa
3 rkl soijaa
2,5 rkl sokeria
1,5 rkl suolaa
1 tlk mustaa pippuria, rouhittua
1 tlk sinapin siemeniä, murskattuna

1. Nosta liha hyvissä ajoin lämpenemään.
2. Raakakypsennä lihaa marinadissa kattilassa pari tuntia.
3. Kuumenna marinadi lihan kanssa kiehumispisteeseen. Esikypsennä paistia marinadissa kevyesti kiehauttaen n. 5 minuuttia.
4. Laita liha matalaan astiaan uunin yläosaan 125 asteeseen n. 8 minuutiksi.
5. Grillaa paistia käännellen noin 5 minuuttia. Jos haluat sen täysin kypsäksi, jatka grillausta miedolla lämmöllä vielä 10-15 minuuttia.
6. Kääri liha folioon ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia.
7. Leikkaa liha n. 1 cm paksuisiksi paistipihveiksi.

Tarjoile esim. karamellisoidun nauriin tai savuporovoin ja lohkoperunoiden kera.

Resepti: Pertti Vanhanen