Kruunupyörykät


500 g porojauhelihaa
100 g jauhettua sianlihaa
1 sipuli
rasvaa paistamiseen
1 dl korppujauhoa
2 dl vettä
1 kananmuna
rouhittua mustapippuria
suolaa
10-15 viipaletta pekonia

1. Sekoita poron- ja sianliha.
2. Hauduta sipuli pienessä määrässä voita ja liota korppujauhot vedessä.
3. Sekoita jauheliha, sipuli, korppujauhot, muna ja mausteet taikinaksi.
4. Paista normaaliin tapaan hieman tavallista suurempia lihapullia.
5. Kiedo jokaisen kypsän pyörykän ympärille pekoniviipale ja kiinnitä nyytti cocktailtikulla.
6. Lado nyytit uunivuokaan ja kypsennä vielä kuumassa 250ºC uunissa 5-6 minuuttia.
7. Poista tikut ja aseta kruunupyörykät tarjolle.

Lisäkkeenä tarjoa perunaa, punajuurta tai jotain raastetta.