Kulta-Eetun mureke


400 g jauhettua poroa
100 g jauhettua sianlihaa
1 dl korppujauhoa
2 dl maitoa tai vettä
1-2 tl suolaa
1 kpl pieni raastettu säilykepunajuuri
1 pieni maustekurkku hienonnettuna
1 pieni sipuli silputtuna
muutama muserrettu katajanmarja

1. Sekoita kulhossa jauhelihat, lisää maidossa liotettu (5-10min) korppujauho ja muut ainekset.
2. Sekoita tasainen mureketaikina.
3. Paista mureke voidellussa vuoassa n. 1 tunti 175ºC.
4. Tarjoa pottumuusin tai paistettujen puikulaperunoiden kanssa.
Paistetuista perunoista tulee näyttäviä kun halkaiset puikulat pitkittäin 4-6 osaan veneiksi.
Paista ne varovasti käännellen ja väritä lopuksi hieman paprikajauheella.
Lisää vihanneksia ja vihreää salaattia.

Resepti: Jussi Kumpulainen