Lapin paisti 10 hengelle


10 hengelle

1.5 kg poronlapaa
600 g porsaan lapaa
2 sipulia
2 porkkanaa
5 laakerinlehteä
20 kokonaista maustepippuria
1 l laihaa lihalientä
1/2 pulloa olutta
2 tl suolaa

1. Kuutioi lihat reiluiksi paloiksi.
2. Huuhdo poronlihakuutiot kylmässä vedessä ja anna valua hetki. Suolaa sitten lihat kevyesti ja anna niiden mietiskellä hetkinen.
3. Kuori ja paloittele sipulit ja porkkanat.
4. Laita lihat, kasvikset ja mausteet sopivaan pataan, kaada olut sekaan.
5. Lisää lihalientä niin, että lihat juuri peittyvät.
6. Peitä pata kannella ja hauduta n. 150-asteisessa uunissa nelisen tuntia.
7. Tarkista haudutuksen loppuvaiheessa nesteen määrä. Jos on liikaa, anna hautua ilman kantta. Tarjoa tämä pataherkku lanttusoseen ja perunoiden kera. Puolukka ja maustekurkku sopivat lisukkeeksi.

 

 

Kerro tästä kavereille: