Lappilainen murekekäärö


300 g jauhettua poroa
100 g jauhettua sianlihaa
1 sipuli
1 rkl rasvaa
1 dl korppujauhoa
2 dl vettä
1 muna
1/2 tl rouhittua mustapippuria
1-2 tl suolaa
250 g leipäjuustoa

1. Hauduta silputtu sipuli pehmeäksi rasvassa ja anna korppujauhojen turvota vedessä.
2. Sekoita mureketaikina ja taputtele se voi- tai leivinpaperin päällä suorakaiteen muotoiseksi ohueksi levyksi.
3. Asettele päälle leipäjuustoa ja kääri mureke rullalle. Jos leipäjuusto on kovin paksua sen voi suikaloida.
4. Mureke kannattaa asetella pitkulaiseen voideltuun vuokaan nestehävikin pienentämiseksi.
5. Anna murekkeen paistua 200ºC uunissa 40-50 minuuttia.
6. Tarjoa mureke perunoiden, sienikastikkeen ja tuoresalaatin kanssa.

Resepti: Jussi Kumpulainen