Lihamureke sienitäytteellä


400 g porojauhelihaa
100 g sikajauhelihaa
1 sipuli
2 rkl voita
2 viip. vaaleaa vuokaleipää
1 dl vettä
2 tl suolaa
1 tl kokon. viherpippureita
1 kananmuna
1 dl kermaa

Täyte:
250 g esikeitettyjä sieniä esim. tatteja
1 sipuli
20 g voita

Kastike:
4 annosta ruskeaa kastiketta
250 g esikeitettyjä sieniä esim. tatteja
1 dl kermaa
1 rkl pihlajanmarja tai karpalohyytelöä

1. Lisää jauhelihan joukkoon voissa haudutettu hienonnettu sipuli, vedessä liotettu soseutettu leipä,murskatut viherpippurit ja muna. Pehmennä taikina kermalla.
2. Hienonna täytteen sienet ja sipulit ja hauduttele voissa pannulla.
3. Levitä taikina ohueksi levyksi muoville ja laita sieni-sipuli sekoitus tasaisesti levyn päälle.
4. Kääri murekelevy rullalle muovin avulla ja nosta se voidellulle foliopaperille, kääri ja sulje tiiviisti.
5. Paista mureke 200ºC uunissa kypsäksi n. 40 minuuttia.
6. Tee ruskeakastike normaaliin tapaan ja lisää joukkoon kerma ja hyytelö.
7. Valuta vielä joukkoon mureketaikinasta folioon valunut neste. Lisänä keitettyjä perunoita tai muusia,
tuoreita kasviksia ja puolukkasurvosta.

Resepti: Jussi Kumpulainen