Mätimousse


150 g siian tai muikun mätiä
1 prk smetanaa
1 dl kuohukermaa
1 rkl tilliä
1 rkl suolakurkkua pieninä kuutioina

Marinoitu punasipuli:
1 kpl iso punasipuli
1 rkl punaviibietikkaa
suolaa ripaus
sokeria ripaus

Vaahdota kerma, valuta mäti, leikkaa tilli ja kuutioi suolakurkku. Sekoita aineet keskenään ja laita vuokaan tai kelmun sisään. Anna kovettua jääkaapissa muutama tunti. Poista kelmu tai tarjoa vuoasta. Korista marinoidulla punasipulilla.

Punasipuli:
Kuutioi sipuli pieneksi. Sekoita punaviinietikan ja pienen ripauksen suolaa ja sokeria kera.

Tarjoa mätimoussea alkuruokana uusien perunoiden tai leivän kanssa. Leipä voi olla vaaleaa tai tummaa, tuoretta tai paahdettua.

Resepti: Jarmo Vähä-Savo