Miedosti savustettua poron paahtopaistia

4 poron paahtopaistia
suolaa ja pippuria

Kaalikääryle
2 dl valmista risottoa
1 dl kanttarelleja (tai muita sieniä)
1 keltasipuli
timjamia
keräkaalia
1/2 dl siirappia
5 dl lihalientä

Tomaattihillo
1 kg tomaattia
5 dl sokeria
1/2 dl valkoviinietikkaa
1/2 vaniljatankoa

1. Kuumenna savustuspönttö ja anna savun kehittyä kunnolla.
2. Laita paistit savustuspönttöön ja anna savustua 4 min.
3. Savustamisen jälkeen kuumenna paistinpannu ja paista lihan pinnat ruskeiksi.
4. Loppukypsennä pinnat uunissa 185 asteessa n. 4 min.

Kaalikääryleet
Hienonna sipuli ja paista paistinpannulla sienten kera. Irrota keräkaalista lehtiä ja ryöppää kiehuvassa vedessä 3 min. Sekoita sienet, riisi ja mausteet. Kääri täyte kaalin lehden sisään. Laita kääryleet uunivuoakaan ja lisää lihaliemi sekä siirappi. Peitä vuoka foliolla ja hauduta 165-asteisessa uunissa 45 min.

Tomaattihillo
Pilko tomaatit. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä hilloksi.

Vinkki: savustuspöntön sijasta voit käyttää savustuslaatikkoa tai savustuspussia.

Resepti: Oula Hänninen