Ohraa, tattivaahtoa, sieniä ja friteerattua lehtikaalia


1 sipuli
1 valkosipuli
200 g ohrahelmiä
2 dl valkoviiniä
5 dl sienilientä
voita

Tattivaahto:
250 g herkkutatteja
1 sipuli
2 timjaminoksaa
200 g kermaa
suolaa

Friteerattu lehtikaali:
4 lahtikaalin lehteä
suolaa
öljyä

Freesaa voissa sipulit ja lisää pannulle pestyt ohranhelmet.
Lisää valkoviini ja keitä, kunnes nestettä on jäljellä puolet.
Kaada joukkoon sieniliemi ja hauduta kypsäksi.
Mausta suolalla.

Tattivaahto:
Freesaa pilkotut herkkutatit, sipulit ja timjami voissa. Lisää kerma ja anna kiehahtaa.
Siirrä seos tehosekoittimeen ja aja tasaiseksi massaksi. Siivilöi ja siirrä kermasifoniin.
Vaahdota kahdella patruunalla.

Lehtikaali:
Puhdista lehtikaalit ja revi pienemmiksi paloiksi.
Laita kaalit uunipellille ja mausta suolalla ja öljyllä.
Paahda 120 °C uunissa 10–15 minuuttia.

Resepti: Tero Mäntykangas