Pekonilla silavoitua poronfileetä

1 kpl poron ulkofilee
170 g pekonia (1 kaupan pakkaus)
8 kpl rakuunalehtiä (tuoretta)
suolaa
pippuria

1. Lado pekonit limittäin alumiinifolion päälle.
2. Aseta poronfilee pekonien päälle ja mausta suolalla ja pippurilla.
3. Laita rakuunanlehdet fileen päälle.
4. Pyöritä folion avulla pekonit fileen ympärille.
5. Kiristä foliolla pekonipäällysteisestä fileestä tiukka ”karkkipötkö”.
6. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n. 13 min.
7. Anna poronfileen levätä avaamattomassa foliopaketissa paistamisen jälkeen vielä 10 min.
8. Leikkaa filee paloiksi suoraan folion läpi, jolloin folio tukee lihaa ja leikkaaminen on helpompaa.

Lisäkkeeksi voit tarjoilla pottuvoin ja mustaherukkasurvosta tai -hyytelöä.

Resepti: Oula Hänninen