Porofondue – resepti

500 g poron paistia tai etuselkää
öljyä
kasviksia

4 dl maitoa
50 g voita
1 sipuli
5 rkl vehnäjauhoa
250 g gruyere-juustoa
250 g cheddar-juustoa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi

1. Leikkaa lihat kuutioiksi. Kuumenna öljy 170-asteiseksi.
2. Kypsennä lihat fonduetikuissa. Voit kypsentää kasvikset myös samassa padassa.
3. Kun lihat sekä kasvikset ovat kypsiä, voit dipata ne juustokastikkeeseen.

Juustokastike Kuori ja hienonna sipuli. Lisää kattilaan voi ja kuullota sipuli. Lisää vehnäjauho. Sekoita hyvin, älä ruskista. Lisää maito ja anna kiehahtaa. Lisää lopuksi juustoraasteet ja anna sulaa tasaiseksi, kokoajan sekoittaen. Kaada kastike toiseen, lämmitettyyn fonduepataan.

Vinkki: Voit käyttää lihan kypsentämiseen myös porolientä, joka ei räiskähtele öljyn tavoin.
Vinkki: Voit käyttää juustokastikkeen sijasta valitsemaasi kylmää dippauskastiketta.

Resepti: Oula Hänninen