Porojauhelihakepakko


Varras:
400-600 g poron jauhelihaa
0,5 dl korppujauhoja
1 dl kermaa
1 sipuli
1 kananmunan keltuainen
suolaa ja pippuria

Nyyttikasvikset:
4 perunaa
1 pussi suikalevihanneksia
40 g voita
4 valkosipulin kynttä
100 g maustamat. tuorejuustoa
suolaa ja pippuria

Kepakko:
1. Liota korppujauhot kermassa.
2. Ruskista sipuli.
3. Sekoita kaikki aineet keskenään.
4. Mausta suolalla ja pippurilla.
5. Tee massasta tankoja varrastikkujen ympärille.
6. Paista joko grillissä tai parilalla kypsäksi. Voit myös tehdä vartaat jo edellisenä
päivänä valmiiksi uunissa ja vain grillata lämpimäksi.

Nyytit:
Suikaloi perunat. Esikeitä perunoita hetki. Murskaa valkosipulinkynnet. Sekoita ainekset, voita lukuun ottamatta keskenään. Leikkaa foliosta neljä pitkää palaa ja taita se kaksin kerroin. Voitele foliot ja nosta massaa tasaisesti joka foliolle. Sulje nyytit huolella ja grillaa kunnes kasvikset ovat kypsiä, noin 15 minuuttia.

Resepti: Jussi Kumpulainen