Porokukko


Taikina:
250 g ruisjauhoja
100 g vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2,5 dl vettä

Täyte:
500 g luutonta poronlapaa
150 g siankylkeä
2-3 tl suolaa

1. Sekoita taikinaan jauhot ja suola keskenään ja lisää joukkoon vesi pienissä erissä samalla hyvin sekoittaen.
2. Taputa käsin taikinasta soikea levy.
3. Paloittele lapa reiluiksi kuutioiksi ja sianliha ohuiksi viipaleiksi.
4. Lado lihat kerroksittain taikinanpohjalle ja ripottele väliin suolaa.
5. Nosta taikinanliepeet ylös lihojen päälle ja sulje kukko kiinni.Tiivistä sauma veden avulla.
6. Paista aluksi 200ºC:ssa, mutta kun kukon pinta saa väriä alenna lämpö 150ºC:een. Hauduta kypsäksi 3 1/2 - 4 tuntia.
7. Voit valella kukkoa lopuksi vielä sulalla rasvalla ja peittää tarvittaessa alumiinifoliolla.
8. Anna pehmetä uunista oton jälkeen pyyhkeen sisällä.

Resepti: Jussi Kumpulainen