Poron keittoluutikkarit

1 kg poron keittoluita/kylkiluupaloja
2 valkosipulinkynttä
3 timjamin oksaa
1 tuore chili
suolaa ja valkopippuria
1/2 dl öljyä

Valkosipulimajoneesi
5 dl öljyä
2 munankeltuaista
3 valkosipulinkynttä
1 tl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja valkopippuria

1. Poista chilistä siemenet ja hienonna se sekä valkosipuli.
2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
3. Mausta lihaisat luut valkosipulilla, chilillä, timjamilla, valkopippurilla sekä suolalla.
4. Sekoita lopuksi öljy joukkoon.
5. Paahda luita uunissa n. 30 min. Jäähdytä. Tarjoile luutikkarit valkosipulimajoneesin kera.

Valkosipulimajoneesi
Laita keltuaiset, etikka, sinappi, suola ja valkopippuri sekä murskatut valkosipulit kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Resepti: Oula Hänninen