Poron keittoluutikkarit


1 kg poron keittoluita/kylkiluupaloja
2 valkosipulinkynttä
3 timjamin oksaa
1 tuore chili
suolaa ja valkopippuria
1/2 dl öljyä

Valkosipulimajoneesi
5 dl öljyä
2 munankeltuaista
3 valkosipulinkynttä
1 tl sinappia
1 rkl valkoviinietikkaa
suolaa ja valkopippuria

1. Poista chilistä siemenet ja hienonna se sekä valkosipuli.
2. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
3. Mausta lihaisat luut valkosipulilla, chilillä, timjamilla, valkopippurilla sekä suolalla.
4. Sekoita lopuksi öljy joukkoon.
5. Paahda luita uunissa n. 30 min. Jäähdytä. Tarjoile luutikkarit valkosipulimajoneesin kera.

Valkosipulimajoneesi:
Laita keltuaiset, etikka, sinappi, suola ja valkopippuri sekä murskatut valkosipulit kulhoon. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Resepti: Oula Hänninen