Poron osso buco ja sienirisotto


Poron potkakiekkoja
4 tomaattia
1 porkkana
1 rkl tomaattipyree
1/2 valkosipuli
1 pieni palsternakka
1 pieni pala selleriä
3 laakerinlehteä
5 timjamin oksaa
1/2 nippua lehtiperlijaa
2 l vettä
suolaa ja valkopippuria

Sienirisotto:
Metsäsieniä
1 dl risottoriisiä
1 sipuli
2 dl lihalientä
2 rkl mascarbonejuustoa
parmesaanijuustoraastetta
1 rkl sitruunanmehua
suolaa ja valkopippuria
öljyä paistamiseen

Potka:
1. Lämmitä uuni 150-asteiseksi. Tee viilto kunkin potkakiekon ulkoreunassa olevaan kalvoon, jottei potka kypsennettäessä käpristy kupiksi.
2. Kuori ja pilko kasvikset paloiksi.
3. Kuumenna kattila ja kuullota kasviksia ja tomaattipyreetä tilkassa öljyä.
4. Lisää vesi sekä mausteet. Keitä lientä, kunnes sitä on noin puolet jäljellä.
5. Asettele potkakiekot uunivuokaan ja kaada kuuma liemi päälle.
6. Peitä vuoka foliolla ja hauduta uunissa potkat kypsiksi n. 3 tuntia.
Potkat ovat kypsiä, kun luu lähtee irti ja liha tuntuu murealta. Kun lihat ovat kypsiä, siivilöi haudutusliemi kattilaan ja lisää nokare voita, niin saat hyvän kastikkeen helposti.

Risotto:
1. Hienonna sipuli.
2. Huuhtele risottoriisi kylmässä vedessä hyvin.
3. Kuumenna kattila ja lisää tilkka öljyä.
4. Lisää sipulit ja kuullota hetki, lisää riisi sekä lihaliemi.
5. Hauduta risottoa hiljalleen koko ajan sekoittaen.
6. Kun neste on melkein kokonaan imeytynyt, lisää
sitruunan mehu, mascarbonejuusto ja parmesaaniraaste.
7. Tarkista maku ja mausta suolalla sekä pippurilla.
8. Lopuksi sekoita risottoon paistetut sienet

Resepti: Oula Hänninen

 

Osta potkakiekkoja verkkokaupasta >

 

Lue lisää poron potkasta >