Poron paahtofilee – resepti


500 g poron ulkofileetä
100 g pekoniviipaleita
jauhettua valkopippuria

Valmista tämä nopea ja herkullinen paahtofilee juuri ennen tarjoilua. Muiden tarjottavien pitää olla valmiina kun file on parhaimmillaan.

1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Jauha fileen pinnalle valkopippuria myllystä.
2. Kierrä pekoniviipaleet fileen ympärille peitoksi ja asettele file uunipellille/vuokaan.
3. Anna paahtua kuumassa uunissa 7-8 minuuttia, jolloin file on sisältä ruusunpunainen ja mehevä. Jos haluat fileen täysin kypsäksi, paista n. 12 minuuttia.
4. Leikkaa file terävällä veitsellä annospaloiksi. Pekonin voi jättää fileen pintaan. Tarjoile maustevoin tai sienimuhennoksen ja perunoiden kera