Poron paahtopaistia ja kirkasta puikulaperunasalaattia


600-800 g vasan paahtopaistia

Marinadi:
1/2 dl tummaa balsamiviinietikkaa
1/2 dl öljyä
2 rkl anjovislientä
1 rkl sokeria
2 rkl appelsiinimehua
tuoretta timjamia

Puikulaperunasalaatti:
300 g Lapin puikulaa
30 g sipulia
30 g suolakurkkua
20 g kapriksia
10 g valkosipulia
persiljaa
suolaa ja valkopippuria
öljyä
rosmariinia ja timjamia
8-10 katajanmarjaa
8-10 mustapippuria
vettä

1. Valmista marinadi. Käytä marinointiin pussia, jotta saat makua joka pinnalle.
2. Anna paistin maustua kylmässä vähintään 2 tuntia.
3. Ota liha lämpenemään huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillausta.
4. Pyyhi ylimääräinen marinadi pois lihan pinnalta.
5. Grillaa välillä käännellen noin 7-10 minuuttia.
6. Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen leikkaamista.
7. Voit tarjota paahtopaistin myös kylmänä perunasalaatin kanssa.

Kirkas puikulaperunasalaatti:›
Keitä puikulat kuorineen. Keitä "hiljaa hymyillen" etteivät perunat hajoa. Nosta perunat heti pois vedestä. Anna jäähtyä hyvin. Kuori ja pilko perunat. Lisää joukkoon öljyä, hienonnettu sipuli, suolakurkku, valkosipuli ja kaprikset.
Mausta suolalla ja valkopippurilla. Voit tehdä valmiiksi jo tarjoilua edeltävänä päivänä, jotta kerkiää maustua hyvin.

Resepti: Jussi Kumpulainen