Poron sisäpaistia, paistettuja sieniä ja lapin puikulaperunapyreetä

4 annosta

500g poronsisäpaistia
nokare voita paistamiseen
200g siitakesieniä
350g puikulaperunaa
50g voita
puntti timjamia
loraus maitoa
suola

1. Mausta paisti suolalla
2. Ruskista paisti kuumalla paistinpannulla
3. Laita liha uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla; laita vuoka uuniin 150 asteeseen ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on n. 58 astetta
4. Keitä puikulat kypsiksi ja ota talteen keitinliemi, jolla voit notkistaa pyreen
5. Soseuta perunat ja lisää keitinliemi, maito, voi ja suola; tee pyreestä aika löysä
6. Paista sienet voissa ja mausta tuoreella timjamilla ja suolalla
7. Ota paisti uunista ja anna lihan vetäytyä vuoassa. n 10 min; leikkaa ohuita viipaleita

Resepti: Tero Mäntykangas