Poron sisäpaistia, paistettuja sieniä ja lapin puikulaperunapyreetä


4 annosta

500 g poronsisäpaistia
nokare voita paistamiseen
200 g siitakesieniä
350 g puikulaperunaa
50 g voita
puntti timjamia
loraus maitoa
suolaa

1. Mausta paisti suolalla
2. Ruskista paisti kuumalla paistinpannulla
3. Laita liha uunivuokaan ja peitä vuoka foliolla; laita vuoka uuniin 150 °C ja kypsennä, kunnes sisälämpötila on n. 58 °C
4. Keitä puikulat kypsiksi ja ota talteen keitinliemi, jolla voit notkistaa pyreen
5. Soseuta perunat ja lisää keitinliemi, maito, voi ja suola; tee pyreestä aika löysä
6. Paista sienet voissa ja mausta tuoreella timjamilla ja suolalla
7. Ota paisti uunista ja anna lihan vetäytyä vuoassa. n 10 min; leikkaa ohuita viipaleita

Resepti: Tero Mäntykangas