Poron ulkofileetä ja porsasta vartaassa


300 g poron ulkofileetä
300 g porsaan ulkofileetä
makeaa soijaa
öljyä

Mango Chutney:
1 dl vettä
1 dl valkoviinietikkaa
4 rkl sokeria
1/2 keltaista paprikaa
1/2 sipulia
1 punainen chili
1 mango

1. Kuutioi lihat samankokoisiksi paloiksi.
2. Lihojen kypsymisajat ovat hieman erilaiset, joten keitä porsaspalat suolalla
maustetussa vedessä kypsiksi.
3. Pujota lihat vuorotellen liotettuihin varrastikkuihin.
4. Sivele öljyä kevyesti lihojen pintaan.
5. Grillaa viitisen minuuttia välillä käännellen.
6. Valele makealla soijalla paiston aikana.
7. Tarjoa vartaat mango chutneyn ja vihersalaatin kera.

Mango Chutney ›
Lämmitä vesi, etikka ja sokeri kiehuvaksi. Lisää kuutioitu sipuli, chili paprikat. Lisää omena- ja mangolohkot 10 minuutin kuluttua koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Kaupasta saat valmiina, ellet halua tehdä itse.

Resepti: Jussi Kumpulainen